P(l)ak je droom

Blader in stapels magazines en scheur daar juist díe foto’s uit waar JIJ blij van wordt.
Met die foto’s teken, knip, plak, scheur, schilder jij een schilderij van jouw droomwereld.

Plak je droom

Bouw je droom

Met allerlei materiaal (kurken, doosjes, karton, hout, stof, wol en wat je nog meer kunt verzinnen) bouw je jouw droomwereld, of je droomhuis, of een TVstudio of…. Met een foto van jezelf maak je dan ook nog een poppetje en dan kun je zelf in je eigen droomwereld rondlopen!

Muur schilderen

Muurschilderen

Op de muur tekenen, dat mag toch niet? Ja hoor, nu wel. En we maken er gewoon iets moois van. Nu direct alles klaar, of maakt iemand anders volgende keer af, waar jij aan begonnen bent?

Fossiel maken

Fossiel maken

Een dikke plak klei, alle voorwerpen die je maar bij elkaar kunt vinden, een beker gips en daar ga je: maak een mooi patroon met afdrukken in de klei. Gips gieten, half uurtje wachten… en dan kijken of de klei er mooi af komt. Je fossiel is klaar!

Schilderen als Picasso

Schilderen als Picasso

Een oor op je kin, een neus waar je haar zit, een oog op zijn kant. Alles kan bij Picasso. En jij kan dat ook. Met behulp van een foto van jouw eigen gezicht maak je een echte Picasso.

Kranten mode

Krantenmode

Mode van kranten? Ja hoor. Een stapel kranten en een nietmachine en binnen de kortste keren heb je een enorm kostuum. Met een grote kraag, puntschouders, een enorme rok of een rare broek. Alles kan, want jij kan alles maken!

Schilderen als Matisse

Schilderen als Matisse

Matisse maakte schilderijen vanuit zijn rolstoel. Hij knipte vormen uit geverfd papier en liet die door zijn assistenten op een grote muur plakken. Net zo groot, of in het klein voor jezelf, maak jij ook een echte Matisse.

Schilderen als van Gogh

Schilderen als van Gogh

De zonnebloemen of de sterrennacht. Vincent Van Gogh maakte mooie schilderijen en als je uitgelegd is hoe hij dat deed, dan kan je dat zelf ook!

Schilderen als Mondriaan

Schilderen als Mondriaan

Strepen en blokken, wat is dáár nou aan? Hoe Mondriaan van een boom naar zijn strakke lijnen kwam, dat leggen we je zo uit. En dan kan jij dat ook. Of we maken Mondriaans Victory Boogie Woogie, maar dan op jouw muziek. Hoe? Maak het maar mee!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in op de nieuwsbrief van PATCHworkZ om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen.

We sturen je 1x per 2 maanden een nieuwsbrief.

U bent succesvol ingeschreven, dank u wel!