Ha,

Dit is hem dan: de eerste echte PATCHworkZ update. Dit keer ook op de site, als blog. Voor alle mensen die zich nog niet hebben aangemeld voor de nieuwsbrief. Maar dat maakt niet uit. Ik kan je in ieder geval gewoon vertellen wat het laatste nieuws is van PATCHworkZ!!!

PATCHworkZ wordt modern!!!

PATCHworkZ heeft een actieve Facebook-pagina! Nadat ik in de zomer aarzelend begonnen was, heeft Floris Vedder van ZitenZo een paar weken geleden een ochtend lang mij alle ins en outs van de Facebook-mysteriën geopenbaard. Nu weet ik niet alleen hoe alles werkt, maar vind het ook gewoon nog leuk ook!!! Yeah!

In het begin had de pagina nog niet eens een eigen naam. Dat kon pas vanaf 30 likes. Inmiddels heb ik er 56 èn een eigen naam: Facebook.com/Patchworkzz. Met twee ZZ, want met één was al in gebruik. Maar met likes schijn ik blij te zijn (zoveel verstand heb ik er nog niet van), dus als je facebook hebt, wil je mijn dan paginaliken? Word je ook gelijk op de hoogte gehouden van allerlei leuke kleine nieuwtjes als die zich voordoen!

Geld voor PATCHworkZ

Op facebook zie je ook de foto’s en het resultaat van de allereerste inzamelingsactie voor PATCHworkZ! Bij netwerkclub Start Me Up heb ik een avond alle mensen mogen vragen om een kleine bijdrage aan dit goede doel. En dat was me leuk om te doen!

Het is heel leuk om iedereen te vertellen over PATCHworkZ, de reacties te zien, mensen die mee gaan denken, mensen die boeiende vragen stellen, mensen die je succes wensen. Het inspireert, het motiveert en ik heb al doende mijn elevator-pitch aangescherpt. Ook handig.

Dat is al een hele opbrengst en daar komt dan bij: plakband, lijm, scharen, nietjes (iemand had gewoon heel fijn wat materiaal gekocht om te doneren!) € 224,98 en één winkelwagenmuntje (iemand heeft kennelijk tè enthousiast zijn kleingeld vakje geleegd). Later kwam daar ook nog € 33 euro via de giro bij. Echt geweldig!

PATCHworkZ als studie-project.

Wat nog meer geweldig is, is dat de Hogeschool van Rotterdam met studenten van de diverse zorgopleidingen PATCHworkZ heeft omarmd in een project. De studenten leren zo onderzoek te doen en projecten uit te voeren en voor PATCHworkZ zoeken ze intussen antwoord op vragen als bijvoorbeeld: welke vormen van langdurig ziek zijn komen er voor, wat wordt er al geregeld voor deze kinderen, zijn er werkvormen die speciaal bij bepaalde ziekteverschijnselen of behandelingen fijn kunnen zijn enzovoort.

Op deze manier kan PATCHworkZ de pretZjops nog beter afstemmen op waar echt de behoefte ligt. En wat nog mooier is: deze samenwerking is eigenlijk al een goed voorbeeld van wat PATCHworkZ voor ogen heeft: een grote maatschappelijke context.

Kort nieuws:

orige week hebben onafhankelijk van elkaar twee mensen op de site gereageerd, die allebei vrijwilligerswerk voor PATCHworkZ willen gaan doen! Zomaar, ineens! Super hè? PATCHworkZ begint te leven!

Plannen

In dit voorjaar hoopt PATCHworkZ een 1+1=3 bijeenkomst te organiseren. Daarbij ontmoeten alle mensen die gezegd hebben graag iets voor PATCHworkZ te willen doen en de mensen die ideeën hebben voor pretZjops elkaar. Het idee is dat daardoor het hele project voor iedereen gaat leven, dat mensen gezichten gaan zien bij al die mooie plannen en dat er KSGtjes ontstaan (kleine slimme groepjes), die samen een klein onderdeeltje van PATCHworkZ vormgeven.

Als jij daarbij wil zijn, laat het me dan gewoon alvast maar weten, dan hou ik je op de hoogte. Waarschijnlijk sta je toch al op de lijst (–;

Vraagjes

*PATCHworkZ is er voor zieke kinderen en de kinderen van zieke ouders, die allemaal wel een beetje afleiding kunnen gebruiken. Ken jij zulke kinderen in jouw omgeving? Laat ze eens op www.patchworkz.nl kijken. Of laat het ons weten.

*Maar ook denk ik dat we samen met patiëntenorganisaties veel zieke kinderen kunnen blij maken. Mijn volgende vraag is dan ook: ken jij iemand die bij een van dit soort organisaties werkt of er wat voor doet? Zoals bijvoorbeeld het astmafonds, de reumapatientenbond, diabetesvereniging. Wil je ons dan in contact brengen met elkaar?

*Verder zijn er best al wel een aantal mensen die materiaal hebben voor PATCHworkZ. Sommigen hebben dat al gegeven, anderen houden het nog even vast, want… ik heb geen ruimte meer!!! Dus ik ben heel erg hard op zoek naar een muur waar ik drie stellingkasten tegenaan mag zetten en waar ik overdag gewoon bij kan. Misschien ken jij iemand die nog plek heeft op de gang van zijn kantoor, in een verder ongebruikt schuurtje, in een hoekje van een atelier, of… En die graag dit goede doel steunt door deze ruimte beschikbaar te stellen aan PATCHworkZ. Ik hoor het graag!

*En weet je nog van mensen die bijvoorbeeld met hun hobby stoppen of gestopt zijn en al dat spul gewoon nog ongebruikt op zolder, in de kelder of gangkast hebben liggen… De grote voorjaarsschoonmaak komt eraan, misschien dat ze wel heel blij worden om al die spullen kwijt te zijn en helemaal aan een goed doel als PATCHworkZ. Het enige dat ze nodig hebben, is dat jij ze er even op attent maakt. Wil je dat doen?

Nou, het was een lange dit keer. Ik heb echt het stellige voornemen iets regelmatiger te updaten. Worden ze ook wat compacter van, denk ik. Ondanks dat hoop ik dat je met plezier het wel en wee van PATCHworkZ gelezen hebt. Ik heb het met plezier met je gedeeld.

Tips, adviezen, opmerkingen en vragen, ik hoor ze allemaal graag.

Veel plezier vandaag,

Nathaliette

Vind jij het ook leuk om op de hoogte blijven van dit nieuwste goede doel van Nederland en omgeving?

Twitter: @HworkZ

Facebook.com/PATCHworkZZ

Of meld je aan voor de nieuwsbrief op vraaghet@patchworkz.nl en ontvang met grote (on)regelmaat via de mail een laatste-nieuwsbrief van PATCHworkZ.